<< Nyitóoldal

      9 nap Zanzibár       

A Diving Island Búvárközpont ajánlásával, január közepén ellátogatunk a Tanzániához tartozó Zanzibárra, amelyet már évszázadok óta az egyik legromantikusabb helynek tartanak.

2020. január 18 - 26

Tarts velünk, mi idén is megyünk!

 

Egy igazi titokzatos és varázslatos álom vár bennünket és mindazokat akik velünk tartanak!

Zanzibár, földrajzilag Afrika keleti partjainál elhelyezkedő szigetvilág, amely idén éppen 55 évvel ezelőtt 1964-ben egyesült Tanganyikával, amit attól kezdve Tanzániának neveznek. Két nagy és sok kis szigetből áll. Ennek a régiónak a legnagyobb korallszigete, amely egyben a mi úticélunk is  Unguja azaz Zanzibár. A másik nagy sziget Pemba, amely ettől kb. 75 km-re északra található.

Zanzibár szigete területileg kb. háromszor akkora mint Budapest, csak az úthálózata és a közlekedés szerényebb kissé :). Maga a sziget már 20 000 éve lakott és bár az afrikai kontinenshez tartozik még is a "mesés kelet" jelzővel illetik, vagy csak egész egyszerűen a világ közepének hívják.

Utazás: Terveink szerint, Budapestről az Emirates légitársaság menetrend szerinti járatával közelítjük meg a szigetet, majd a repülőtérről buszos transzfer segítségével jutunk el a szállásunkig.

  

Szállás: Az elhelyezésünk helyileg a sziget keleti oldalán, tehát a nyílt víz felőli oldalon lesz, közvetlenül az óceánparton. A környék, ahogy azt a képek is mutatják, igazi fehér homokos parttal rendelkezik amelyet a világ legszebb érintetlen partjának választott több neves utazási oldal, a turisták véleménye alapján.

Több szállás közül is választhatunk, de a különbségek abban jelentkeznek az árukon és a szoba alapterületén kívül, hogy tengerpartra, vagy kertre néz.

  

A szobák mindegyike gyönyörűen, ízlésesen van berendezve. Található bennük telefon, TV, minibár, hajszárító, moszkítóháló, ventilátor, klíma, fürdőszoba, WC és általában erkéllyel vagy terasszal rendelkeznek. (Van ágy is :)!)

Az árban all inclusive ellátás foglaltatik, ami svédasztalos reggelit, ebédet és vacsorát jelent.

 

Merülési lehetőségek, gyermekbúvároknak, kezdőknek, haladóknak.

Merülések: Az alapárban 3 nap azaz minimum 6 merülés van benne, hogy maradjon időnk felfedezni a csodálatos szigetet is. A merülések jellegét tekintve van lehetőség 30-40 méteres mélységet is elérő korallfalaknál merülni, található a környéken 3 roncs, melyek közül van kismélységben lévő és van ami mélymerüléssel érhető el. A merülések általában a reggeli órákban kezdődnek és várhatóan legkésőbb délután 2 óra körül érkezünk vissza. Nagy távolságot a búvárbázis és a szállásunk között nem kell megtennünk, mert egy helyen lesznek, így időt takaríthatunk meg. 

 

 

A víz alatti látnivaló, leginkább az Indiai-óceán jellemzőit hozza magával. Ahogy a világon mindenhol, itt is különbözik az élővilág a sekélyebb áramlásmentes helyek és a nyílt víznél falak mentén áramlásban gazdag helyek között.   

Roncsok:

The Great Northern: 1870-ben épült West Hartlepool, Angliában. 73 méter hosszú, 1422 tonnás kábelfektető hajó volt. 1902 december 5-én a Fungu Ghawamba nevű zátonyra futott és elsüllyedt. Kezdő búvárok számára is könnyedén elérhető, mivel jelenleg 12 méteres mélységben pihen.

  

The Royal Navy Lighter: Egyes információk szerint az 1940-50-es években a Királyi Haditengerészet hajója volt, amelyet elsősorban a kikötőkben lévő hadihajók különböző felszerelésinek ki-be rakodására használtak, de mint világító egység is szerepet kaphatott, ahol a fényt acetilén gázzal biztosították. Jellemzően gyakorlott búvárok számára javasolt, mivel 30 méteres mélységben található, a Bawe korall zátony mellett.

 

The Penguin: Az első világháború után segédkezett ez a ponton jellegű hajó amely kb. 40 méter hosszú volt. Szintén gyakorlott búvárok számára ajánlott, mivel ez a roncs 42 méteres mélységben fekszik.

További merülőhelyek, keleti part: (A teljesség igénye nélkül!)

 

    

Gyermekbúvár, kezdő és haladó búvárok számára:    

Az alábbi merülőhelyek jellemzője, a kisebb vízmélység viszont sokkal színesebb, gazdagabb élővilág. Merüléseink során találkozhatunk számtalan kemény és lágy korall fajjal, különböző csigával, tűzhallal, murénákkal, angyal hallal, teknősökkel, rengeteg sügér és papagáj halfajjal, de előfordulnak szirt cápák, delfinek illetve különböző ráják is szép számmal. 

 • Aquarium: 8 - 15 méteres átlag mélység 
 • Wattabomi: 12 - 25 méteres átlag mélység
 • Kichwani: 10 - 40 méteres átlag mélység
 • Mbwangawa: 16 méteres átlag mélység
 • Misoli: 15 méteres átlag mélység
 • Kichafi: 10 -18 méteres átlag mélység
 • Coral Garden: 10-15 méteres átlag mélység

Gyakorlottabb búvárok számára:

A következő merülőhelyek a nyílt víz és a különböző falak csodálatos világát mutatják. Jellemzően fordul elő áramlás, ezért az élővilág kiegészül az előzőekhez képest további szirt cápákkal, barrakudákkal, tonhalakkal, rájákkal, napóleon hallal, vagy akár cet cápával. 

 • Big Wall: 20 - 60 méteres fal.
 • Small Wall: 20 méteres átlag mélység
 • Indian Gate: 18 - 45 méteres átlag mélység
 • Leon Wall: 30 - 40 méteres fal 

Egyéb lehetőségek, fakultatív programok a szigeten

Stone Town: Az óváros Mji Mkomwe, vagy ahogy angolul nevezik Stone Town (Kőváros), amely az egyik legnagyobb és leghíresebb kulturális központja és fővárosa Zanzibarnak. Szép példája a Szuahéli part kereskedelmi városainak Kelet Afrikában. Egyetlen kis városban tükröződnek az afrikai, arab térség, indiai és europai kultúrák több mint egy évezred óta. A város 2000 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Sőt további érdekességként, Freddie Mercury (Queen) szülőházához is ellátogathatunk.

    

A fűszerek világának felfedezése: Érdemes, olyan kis farmokat felkeresni a környéken, ahol különböző hagyományosnak mondható fűszernövényeket nézhetünk meg, azon a helyen ahol termelik őket. Ilyenek pl. a vanília, fahéj, szegfűszeg, bors, gyömbér... Azonnal kiderül hogy miért hívják Zanzibárt gyakran a fűszerek szigetének is.

 

 

 

Jozani erdő: Ez a kb. 30 km2-es rezervátum Zanzibár középső részén található, amely élőhelyéül szolgál az éles visítozásáról beazonosítható Vörös Colobus majomnak amelyből kb. 2500 egyed él itt, a bozótmalacoknak, számos különleges madárfajnak, gyümölcs evő denevérnek, kisebb antilopoknak és a láthatatlannak vélt zanzibári leopárdnak. Egy, vagy akár több órás sétát is tehetünk, de minden esetben utunk sűrűn növényzettel benőtt csapásokon fog vezeni. Látnivalóban bővelkedik növényzettel is, találhatunk mahagónifát, eukaliptuszfát olajpálmát...  Érdekességként megemlíthető, hogy az erdő már egy ideje az UNESCO kísérleti listáján szerepel, hasonlóan csak más kategóriában a budapesti Molnár János Barlanghoz.

 

 

A túra részvételi díjai:

Szállás és ellátás: 430 000 Ft€/fő-től (az ár a foglaltság növekedésével emelkedhet)
Repülőjegy:  270 000 Ft/fő (az ár az indulás közeledtével és árfolyam ingadozás esetén emelkedhet)

Merülések: 395 $ / 6 merülés/fő

A feltüntetett árak tartalmazzák:

 • Szállás 7 éjszakára all inclusive ellátással 2 ágyas szobákban
 • Repülőjegy + illeték

A feltüntetett árak nem tartalmazzák:

 • Transzfer díja (reptér-szállás-reptér): 65€ $ / fő
 • Egyágyas felár: 110 000 Ft €-tól
 • Vízum: 21 000 Ft / fő
 • Búvár és utasbiztosítás ( 49 €/fő)
 • Búvárfelszerelés bérlés a merülési napokra: 5000 Ft/nap/fő
 • A merülések árát: 395$/6 merülés/fő
A jelentkezési határidő 2019. november 15.
A helyeket a mindenkori repjegy és 200 000 Ft befizetésével biztosíthatja magának mindenki.
 • A feltüntetett repjegy árak változhatnak a járat foglaltság függvényében!
 • Bővebb információ az elérhetőségeinken kérhető!
 • Az utunkat a Safari travel utazási iroda segítségével valósítjuk meg.
 • A túra minimum 8 fő búvár esetén jön létre!

DIVING Island Búvárközpont
Tel.: +36309774076
email: info@divingisland.hu

 

 

 

 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!