Gyermekbúvár foglalkozás
Vidra búvártábor, Malom-tó 2021.
Vidra búvártábor 2021. júniustól!
Gyermek tanfolyam 12.05.
Próbamerülés
Kid diver 12.05.
Fundamentals 12.03.
Szárazruhás képzés 12.08.
Gyakorló merülés
Haladó Nitrox 12.10.
Jég alá merülő szaktanfolyam 12.09.
Junior OWD 10.28.
Kezdő búvár 12.08.
Felszerelés karbantartó 12.11.
Haladó búvár 12.09.
Merülésvezető tanfolyam 01.12.
Nitrox tanfolyam 12.11.
Mentőbúvár tanfolyam 12.07.
Búvárfelszerelések szervizelése egész évben!
Aktuális búvár foglalkozásaink és tanfolyamaink!
AQUA MED- Búvárbiztosítás egész évben!
Tanácsok tanfolyamokhoz!


Tata, Fényes Forrás télen-nyáron!
Budapest, Malom-tó télen-nyáron!
Mexikó 2021 február
Malajzia 2021. január
Molnár János Barlang télen-nyáron
Merülések a Kőbányában!

adria<< Nyitóoldal

Budapest, Malom-tó (Molnár János barlang)
Egy csodálatos merülőhely Budapest szívében a II. kerületben, amely télen nyáron merülhető a kiválló minőségű 20-23°C-os, kristálytiszta karsztvíznek köszönhetően, amelyet a Molnár János barlang táplál.Időpontok:
Jelenleg zárva!

 

A kiírt időpontok tájékoztató jellegűek, előzetes jelentkezés szükséges és minimum 2 fő búvár esetén érvényesek! Bővebb információért, illetve jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet.

Tarts velünk ide is!A tó története:

Még a 16. század során a törökök uralma idejében egy lőpormalmot építettek itt Budán. Mivel ezt a mesterséges tavat melegvízű források táplálták télen sem fagyott be. 1686-ban a várost felszabadítják a Habsburgok és egy hagyományos malmot alakítanak ki. Ekkor kapta a Császármalom nevet, amelyet Malom-tó néven ma is visel. 
Egy kis érdekesség a tavirózsákról:

A tavon számos tavirózsa található, amelyek virágzása júniustól novemberig tart. A virágok jellemzően késő éjjel nyílnak és másnap délelőtt záródnak be. Viszont, ha az idő kevésbé napos, egész nap nyitva maradnak. Jellemzően egy-egy virág három napig virágzik. Ezen kívül igen fontos szerepet töltenek be a tó életében, hiszen kellő hatékonysággal akadályozzák meg a tó vizének lehülését mivel a tavirózsák levelei a párolgást lassítják. Rendkívüli látványt nyújtanak a víz alatti indái, amelyet te magad is megcsodálhatsz a merülés során.


Merülések:

Budapesten a II. kerület Frankel Leó út 48. alatt találod meg a Malom-tó bejáratát (nagy fém kapu). A tóban az átlag látótávolság 5-10 méter, amelyet az éppen benne tartózkodó búvárok létszáma befolyásol leginkább. :) A jó hír, hogy a merülést követően 1-1,5 órán belűl teljesen letisztul, tehát érdemes többet is merülnöd benne. Vízhőmérséklet a hazai tavakhoz képest egyedülálló, hiszen télen-nyáron 20-23 °C-os.  Az átlag vízmélység 2 méter körüli, ami nem túl mély, de a tavirózsák indáinak víz alatti dzsungele páratlan élményt nyújt a számodra. 

Azok számára akik gyakorolni szeretnének, a mélységtől eltekintve szinte mindenre alkalmas. Kiválló helyszín gyermekbúvár, kezdő búvár védett vízi merüléseinek, vagy pl. Fundamentals tanfolyam gyakorlati részeinek elsajátítására. Segítség képpen gyakorló eszközöket telepítünk a tóban amelyek használatával hatékonyan tudsz gyakorolni.

A merülések során egyszerre 6 főnél több búvár nem mehet a vízben, ezzel biztosítjuk a kényelmes merülés élményét a számodra.


Árak :

A tó használatának napi díja 6000 Ft/fő/nap

Az ár a következőket tartalmazza:

  • A tavi belépő díja
  • 1 db levegővel töltött palack (10-12l)
  • A merüléshez szükséges ólmokat

Egyéb opcionális költségek:


Időpontok:

 

A kiírt időpontok tájékoztató jellegűek. Előzetes jelentkezés szükséges és minimum 2 fő búvár esetén érvényesek! Bővebb információért, illetve jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet.

Telefon:+36309774076

e-mail: info@divingisland.hu
 

Várunk téged is szerettel!

 
 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!