<< Nyitóoldal


Molnár János-barlang, Budapest
 
Egy csodálatos merülőhely Budapesten, Budán a II. kerületben, amely a Malom-tóhoz hasonlóan télen nyáron merülhető a kiválló minőségű 20-27°C-os, kristálytiszta karsztvíznek köszönhetően.
 Időpontok:
2021. május 21-én péntek 8:00 - 12:00
2021. június 03. csütörtök 16:00 - 20:00
2021. június 11. péntek 8:00 - 12:00

Csütörtök: 16:00 - 20:00
Péntek: 8:00 - 12:00
Péntek: 12:00 - 16:00

Vagy kérj egyéni időpontot!

A kiírt időpontok tájékoztató jellegűek, előzetes jelentkezés szükséges! Bővebb információért, illetve jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet.

Tarts velünk ide is!

Molnár János-barlang története

A II. kerületben lévő Rózsadomb és környezetét régen Felhévíznek hívták, amely bővelkedik a termálkarsztos barlangokban, melyeket általában a sorsnak köszönhetően, különböző építkezések során találtak. Ezek közül a Molnár János-barlang az egyik. Ennek vize egészen a XIX. századig lőpor, illetve liszt malmokat hajtott meg. Jelenleg a Lukács-fürdő gyógyvízellátását biztosítja. A mostani Frankel Leó úton látható Malom-tó ezekről a malmokról kapta a nevét. Magában a tóban is merülhetsz igazán lebilincselő látványt nyújt már az is.

Bővebb információt a tóról itt olvashatsz.


 


A barlang felfedezője és fedezése

Közel 150 évvel ezelőtt egy gyógyszerész, akit rendkívüli módon foglalkoztatott a természettudomány elkezdte vizsgálni a Malom-tó vizét. Ő volt Molnár János. Az vizsgálat apropója a már régóta népszerű meleg vízű gyógyforrás. Szintén ismert volt, hogy a Rózsadomb alatt üregek, barlangok vannak így okkal feltételezte, hogy a föld alatt vízzel megtelt barlangok lehetnek, amelyek összekapcsolják a tavat és a száraz részeket. Ennek feltárásához a búvártechnika fejlődését kellett kivárni, ami jó 100 évnek bizonyult.  

Merülések:

Budapesten a II. kerület Frankel Leó út 48. alatt találod meg a Molnár János barlang külső bejáratát (nagy fém kapu). A merülések alapvetően zárt térben zajlanak ezért a merülést teljes a sötétségben hajtod végre, amelyet lámpák segítségével teszel láthatóvá. A rendkívüli látvánnyal bíró kristáy tiszta barlangrenszer vizének hőmérséklete 10 méterig 27-28°C, míg alatta 20°C, így télen nyáron merülhető akár nedves ruhában is. A mélység tekintetében 40 méter a limit, de ezt is csak megfelelő végzettséggel érheted el.


Javasolt végzettségek a komfotros merüléshez:


A barlangban lehetőséged nyílik merülni barlangi végzettség nélkül is. Ez az úgynevezett Intro Cave merülés, amelynek azért vannak feltételei:
  • legalább haladó végzettség
  • legyen gyakorlatod dupla palackkos és technikai felszereléssel való merülésekben (Fundamentals Tec tanfolyam)
  • A víz hőmérséklete nem igényli a szárazruha használatát, de szárazruhás merülés esetén szükséges a megfelelő végzettség igazolása. (Szárazruhás búvár-Dry Suit diver)
  •  

Árak :

A barlangi merülés költsége 22 000 Ft/fő/merülés

Az ár a következőket tartalmazza:

  • 1 db dupla, levegővel töltött palack (12l)
  • A merüléshez szükséges ólmokat

Egyéb opcionális költségek:

  • búvárfelszerelés bérlése (az előírásoknak megfelelőt)
  • további töltött palack, stage palack
  • biztosítás (2000 Ft)
  • utcai parkolási díjat (350 Ft/óra hétköznap)

Időpontok:
Csütörtök: 16:00 - 20:00
Péntek: 8:00 - 11:00
Péntek: 12:00 - 15:00

Vagy kérj egyéni időpontot!

A kiírt időpontok tájékoztató jellegűek. Előzetes jelentkezés szükséges! Bővebb információért, illetve jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet.

Telefon:+36309774076

e-mail: info@divingisland.hu
 

Várunk téged is szerettel!

 
 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!