<< Nyitóoldal

Dél Egyiptom - Marsa Shagra

 
Tervezett indulások:
2022. augusztus 10 - 17. (Marsa Shagra)

 
Elhelyezkedés: A Vörös-tenger déli fővárosa, Marsa Alam, amely Hurghadától 270 km-re délre található. Marsa Alam szomszédságában fekszik a Red Sea Diving Safari búvárfaluja Marsa Shagra és Nakari.
Klíma: Marsa Alam-ra az általános egyiptomi vörös-tengeri éghajlati viszonyok jellemzőek. A nyári időszakban, a levegő hőmérséklete napközben 35-40°C éjszaka 30°C körüli. A víz hőmérséklete általában 28-30°C. A tavaszi - őszi időszakban a levegő hőmérséklete napközben 30-35°C éjszaka 25°C körüli. A víz hőmérséklete általában 26-28°C .
Ezekből jól látható, hogy az időjárás és a víz hőmérséklete ezekben az időszakokban a legkellemesebbek, főleg, ha az Adriára gondolunk. A nyáron a nappali hőmérséklet kissé melegnek tűnhet, azonban az állandó lágy északi szél nagyon kellemessé teszi, de a nap nagyobbik részét a vízben, illetve a víz alatt töltjük...
 

Megközelítés:
Bp - Marsa Alam - Bp charter járaton, majd a repülőtértől légkondicionált busszal utazunk Marsa Shagraba. Az út, kisebb pihenővel  Marsa Alam-ból kb. 1 órát vesz igénybe.
Házi zátony:
Marsa Shagra, páratlan adottságú házi zátonnyal rendelkezik, amelyen korlátlan merülést hajthatunk végre az 5 nap alatt reggel 6 órától este 21.00-ig (sötétedéstől függően). Az öböl kiválóan alkalmas, akár kezdők számára, akik az első élményeiket és a merülési tapasztalataikat szándékoznak bővíteni. Haladók számára, akik már mélyebbet, nagyobb kihívást jelentő merüléseket szeretnének végrehajtani, de azoknak is, akik csupán gazdagabb élővilágot akarnak látni. Külön felhívom a figyelmet, hogy gyermekek számára is, egyedülálló élményt nyújt az öböl, hiszen rengeteg könnyen megmerülhető résszel rendelkezik, amelyek már kismélységben is látványosak! A part és a partközeli részek is maximálisan gyermekbarát kialakításúak.
   
Egyéb merülési lehetőségek:
Külön díjazásért lehetőségünk van a házizátonyon kívül is merülni, amelyre rengeteg alternatíva létezik. Vannak partról előrhető merülőhelyek, melyeket busszal közelítünk meg a búvárbázisról indulva. Az egyik legkedveltebb merülőhely Abu Dabbab, ahol többek közt a környék egyik legnagyobb élőlénye a Tengeri tehén (Dugong) is fellelhető, de gyakori vendégek az óriás teknősök, gitár ráják is. Ezek árai A zóna 15€ - B zóna 20€ - C zóna 30 € - Egész napos 50€ - Dolphin house 55€. Lehetőség van NITROX-al (2€/merülés) merülni azoknak, akik rendelkeznek ilyen minősítéssel. Akinek még nincs és szeretne, lehetősége van nálunk elvégezni, még a túra előtt, kedvezményes áron! Erről bővebb tájékoztatást a Diving Island Búvárközpont elérhetőségein lehet kérni.
További fizetős merülések:
Azok számára, akik szeretnének olyan helyeket is meglátogatni, amelyeket csak hajóval, motorcsónakkal érhetünk el, külön dijazás fejében tehetik meg ezt is. Ezek közé tartozik a régió legkedveltebb cápaleső helye az Elphinstone (III. zóna). Amennyiben szerencsések leszünk, láthatunk pöröly, szürke szirt, illetve fekete uszonyú szirt cápákat, mantát, delfineket esetleg cetcápát. Az üreges járatok kedvelői (B zóna) is válogathatnak kedvükre, illetve akik a  hajóroncsokat részesítik előnyben, egy közel 100 méter hosszú roncsot (35€) (igaz több darabban) merülhetnek meg. Lehetőség van falak mellett úszkálni, ahol szintén gazdag élővilág vár bennünket. Egyszóval, mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb merülőhelyet.
Szállások:
A bázison 4 féle szálláslehetőség közül lehet választani: Sátor (Tent), Royal sátor (Royal tent), Kőház (Hut), Apartman klímával (Delux chalet).


Sátor és Royal sátor (TENT & ROYAL TENT): Kulturált, tiszta, szőnyegezett sátrak, amelyek közvetlenül a tengerparton helyezkednek el. Hangulatos, kettő vagy három ágyas elrendezéssel, kis szekrénnyel, világítással, 220V-os csatlakozóhellyel vannak felszerelve. A sátor 3x3 méteres a royal sátor 5x5-ös méretű. A tágasabb helyen több minden fér el, így ott jut hely a ventillátornak, polcos szekrényeknek, ülő garnitúrának, illetve egy kisebb hűtőnek is. Az ágyak ott szélesebbek illetve 3 fő számára sokkal kényelmesebbek. A sátortól néhány méterre található a fürdő és a wc külön női és férfi részleggel. A Royal sátornak több előnye is van, legközelebb helyezkedik el a bázis központjához ahonnan a merüléseket hajtjuk végre és az étteremhez. Esténként a nagy meleg után a leghamarabb hül le, jól szellőzik, ezért a nyári időszakban a Delux Chalet-en kívül a leginkább javasolt szállás.

   
Kőház (HUT): A kőházak a parttól kb.100 méterre a sátrak mögött helyezkednek el szintén kétágyas elrendezéssel, fiókos szekrénnyel világítással, 220V-os csatlakozóval ami viszont nem a szabványos, hanem 3 lábas. A fürdő és a wc a sátorhoz hasonlóan néhány méterre a háztól található. A kőház belső tere tágasabb teret biztosít a bentlakók számára.  Az ablakok külön nyithatóak és szúnyoghálóval felszereltek.
   
Apartman házak (DELUX CHALET):
Az apartman házak a parttól 150-200 méterre helyezkednek el. A különbség a kőházhoz képest, hogy még nagyobb belső tér fogadja az itt lakókat a fürdő és wc a házon belül található. Ezek a házak klímával vannak felszerelve, így ezekkel teljes komfortot élvezhetünk akár a legnagyobb melegben is.
   
Az étteremből, gyönyörű látvány tárul elénk a Vörös tengerre. A korán ébredők elé páratlan látványként élvezhető a napfelkelte. Belül klimatizált kívül a terasz részen az északi szél hűsít. Az ellátás változatos, reggel, délben és este svédasztalos, uzsonnára frissen készített piskótával kedveskednek. Az ár tartalmazza az ásványvíz, üdítő ital (cola, fanta, sprite), tea, kávé korlátlan fogyasztása is.
   
Túra részvételi díja szállástól függően repjegy nélkül:
 
2022-ben érvényes árak, repjegy nélkül Tavasz Ősz Nyár Tavasz Ősz Nyár
Szállás fajták Búvár Búvár Kisérő Kisérő
Normál sátor (3x3) - Tent 740€ 710€ 550€ 520€
Royal sátor (5x5) - Royal Tent 780€ 750€ 610€ 550€
Kőház - Hut 780€ 750€ 610€ 550€
Apartman ház klímával - Delux Chalet 920€ 890€ 720€ 670€

A repülőjegy ára:
 • Marsa Alam: 450 - 490€

Gyermekeknek
 • 0-5 ingyenes
 • 6-14: 50 % a szállás árából, amennyiben a szülőkkel alszanak egy szobában harmadikként

 
Fontos tudnivaló a merülésekkel kapcsolatban! Egyéni vendégként, akik nem velünk utaznak, azok számára akik nem rendelkeznek megfelelő búvár végzettséggel és merülésük merülésvezetést igényel a búvárbázis 22€+adó-t számol fel merülésenként. Nálunk a túra részvételi díja tartalmazza a merülésvezetési díjat is!
A túra és a repjegy árai tartalmazzák:
 • Repülőjegy Budapest - Marsa Alam - Budapest
 • Illetékeket és az egyéb repülőjeggyel kapcsolatos költségeket
 • Elhelyezést a választott szálláson
 • Napi 4 étkezés (reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora),üdítő,ásványvíz,kávé,tea
 • Korlátlan merülés 5 napon keresztül, sűrített levegővel a bázis házizátonyán (Kisérő esetén a megfelelő oszolop árai érvényesek, amely nem tartalmazza a merülések díját)
 • A merülések vezetését
A feltüntetett árak nem tartalmazzák:
 • Transzfer reptér-szállás-reptér
  • Hurghada 80€/fő
  • Marsa Alam 42€/fő
 • Vízum 25$ (a reptéren váltjuk ki)
 • NITROX 2€/merülés
 • Egyéb hajósmerülések díját (I. zóna 15€, II. zóna 20€, III. zóna 30€ / merülés)
 • A bázis fizetős szolgáltatásai (alkohol, jégkrém, ajándéktárgyak)
 • Amennyiben egyedül van valaki a szálláson az egy ágyas felár 15-25€€/éj (szállástól függően)
 • Decokamra támogatási és környezetvédelmi díj 12€/fő (helyszínen fizetendő búvároknak)
 • A felszerelésbérlést (6000/fő/nap teljes felszerelés bérlése esetén)
 • Búvárbiztosítás díját (855 Ft/nap), amely náluk megköthető
 • Köthető éves biztosítás is amely azok számára javasolt akik 3-4 napnál többet merülnek az év során. Ennek a díja 49€ / fő / év !
Jelentkezési határidők:
(A határidők tájékoztató jelleggel vannak megadva, a repülőjegy foglaltság nagy mértégben befolyásolja, így a helyek hamarabb is elfogyhatnak)

Augusztusi túrára: 2022. 06. 24.

A helyét mindenki a mindenkori repjegy ár + a részvételi díj 50%-nak befizetésével biztosíthatja!!!
 • A túra minimum 8 fő búvár esetén valósulhat meg.
 • A feltüntetett forint árak az árfolyam változás esetén változhatnak!
 • A repülőjegy ára változhat!
 • Bővebb információt az alábbi elérhetőségen lehet kérni.
 • Az utat a Red Sea Boats utazási irodával valósítjuk meg.

Várunk téged is szeretettel!

DIVING ISLAND BÚVÁRKÖZPONT
Telefon:  +36309774076 - E-mail: info@divingisland.hu
 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!