<< Nyitóoldal

Dél Egyiptom - Marsa Shagra

 
Tervezett indulások:
2024. június 12 - 19. (Marsa Shagra)

 
Elhelyezkedés: A Vörös-tenger déli fõvárosa, Marsa Alam, amely Hurghadától 270 km-re délre található. Marsa Alam szomszédságában fekszik a Red Sea Diving Safari búvárfaluja Marsa Shagra és Nakari.
Klíma: Marsa Alam-ra az általános egyiptomi vörös-tengeri éghajlati viszonyok jellemzõek. A nyári idõszakban, a levegõ hõmérséklete napközben 35-40°C éjszaka 30°C körüli. A víz hõmérséklete általában 28-30°C. A tavaszi - õszi idõszakban a levegõ hõmérséklete napközben 30-35°C éjszaka 25°C körüli. A víz hõmérséklete általában 26-28°C .
Ezekbõl jól látható, hogy az idõjárás és a víz hõmérséklete ezekben az idõszakokban a legkellemesebbek, fõleg, ha az Adriára gondolunk. A nyáron a nappali hõmérséklet kissé melegnek tûnhet, azonban az állandó lágy északi szél nagyon kellemessé teszi, de a nap nagyobbik részét a vízben, illetve a víz alatt töltjük...
 

Megközelítés:
Bp - Isztambul - Hurghada - Isztambul - Bp járaton, majd a repülõtértõl légkondicionált busszal utazunk Marsa Shagraba. Az út, kisebb pihenõvel  Hurghadából kb. 3 órát vesz igénybe. Amit érdemes meggondolni, nem charterrel megyünk így a poggyász súlykeretünk nagyobb, Éjaszaka utazunk így több mint 1 nappal többet is leszünk kint így a pihenésre is több idõ marad!
Házi zátony:
Marsa Shagra, páratlan adottságú házi zátonnyal rendelkezik, amelyen korlátlan merülést hajthatunk végre az 5 nap alatt reggel 6 órától este 21.00-ig (sötétedéstõl függõen). Az öböl kiválóan alkalmas, akár kezdõk számára, akik az elsõ élményeiket és a merülési tapasztalataikat szándékoznak bõvíteni. Haladók számára, akik már mélyebbet, nagyobb kihívást jelentõ merüléseket szeretnének végrehajtani, de azoknak is, akik csupán gazdagabb élõvilágot akarnak látni. Külön felhívom a figyelmet, hogy gyermekek számára is, egyedülálló élményt nyújt az öböl, hiszen rengeteg könnyen megmerülhetõ résszel rendelkezik, amelyek már kismélységben is látványosak! A part és a partközeli részek is maximálisan gyermekbarát kialakításúak.
   
Egyéb merülési lehetõségek:
Külön díjazásért lehetõségünk van a házizátonyon kívül is merülni, amelyre rengeteg alternatíva létezik. Vannak partról elõrhetõ merülõhelyek, melyeket busszal közelítünk meg a búvárbázisról indulva. Az egyik legkedveltebb merülõhely Abu Dabbab, ahol többek közt a környék egyik legnagyobb élõlénye a Tengeri tehén (Dugong) is fellelhetõ, de gyakori vendégek az óriás teknõsök, gitár ráják is. Ezek árai A zóna 15€ - B zóna 20€ - C zóna 30 € - Egész napos 50€ - Dolphin house 55€. Lehetõség van NITROX-al (2€/merülés) merülni azoknak, akik rendelkeznek ilyen minõsítéssel. Akinek még nincs és szeretne, lehetõsége van nálunk elvégezni, még a túra elõtt, kedvezményes áron! Errõl bõvebb tájékoztatást a Diving Island Búvárközpont elérhetõségein lehet kérni.
További fizetõs merülések:
Azok számára, akik szeretnének olyan helyeket is meglátogatni, amelyeket csak hajóval, motorcsónakkal érhetünk el, külön dijazás fejében tehetik meg ezt is. Ezek közé tartozik a régió legkedveltebb cápalesõ helye az Elphinstone (III. zóna). Amennyiben szerencsések leszünk, láthatunk pöröly, szürke szirt, illetve fekete uszonyú szirt cápákat, mantát, delfineket esetleg cetcápát. Az üreges járatok kedvelõi (B zóna) is válogathatnak kedvükre, illetve akik a  hajóroncsokat részesítik elõnyben, egy közel 100 méter hosszú roncsot (35€) (igaz több darabban) merülhetnek meg. Lehetõség van falak mellett úszkálni, ahol szintén gazdag élõvilág vár bennünket. Egyszóval, mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb merülõhelyet.
Szállások:
A bázison 4 féle szálláslehetõség közül lehet választani: Sátor (Tent), Royal sátor (Royal tent), Kõház (Hut), Apartman klímával (Delux chalet).


Sátor és Royal sátor (TENT & ROYAL TENT): Kulturált, tiszta, szõnyegezett sátrak, amelyek közvetlenül a tengerparton helyezkednek el. Hangulatos, kettõ vagy három ágyas elrendezéssel, kis szekrénnyel, világítással, 220V-os csatlakozóhellyel vannak felszerelve. A sátor 3x3 méteres a royal sátor 5x5-ös méretû. A tágasabb helyen több minden fér el, így ott jut hely a ventillátornak, polcos szekrényeknek, ülõ garnitúrának, illetve egy kisebb hûtõnek is. Az ágyak ott szélesebbek illetve 3 fõ számára sokkal kényelmesebbek. A sátortól néhány méterre található a fürdõ és a wc külön nõi és férfi részleggel. A Royal sátornak több elõnye is van, legközelebb helyezkedik el a bázis központjához ahonnan a merüléseket hajtjuk végre és az étteremhez. Esténként a nagy meleg után a leghamarabb hül le, jól szellõzik, ezért a nyári idõszakban a Delux Chalet-en kívül a leginkább javasolt szállás.

   
Kõház (HUT): A kõházak a parttól kb.100 méterre a sátrak mögött helyezkednek el szintén kétágyas elrendezéssel, fiókos szekrénnyel világítással, 220V-os csatlakozóval ami viszont nem a szabványos, hanem 3 lábas. A fürdõ és a wc a sátorhoz hasonlóan néhány méterre a háztól található. A kõház belsõ tere tágasabb teret biztosít a bentlakók számára.  Az ablakok külön nyithatóak és szúnyoghálóval felszereltek.
   
Apartman házak (DELUX, PRÉMIUM és SUPERIOR CHALET):
A Delux Chalet apartman házak a parttól 150-200 méterre helyezkednek el. A különbség a kõházhoz képest, hogy még nagyobb belsõ tér fogadja az itt lakókat a fürdõ és wc a házon belül található. Ezek a házak klímával vannak felszerelve, így ezekkel teljes komfortot élvezhetünk akár a legnagyobb melegben is. A Prémium és Superior Chalet szinte közvetlenül búvárbázis központjában találhatóak, a legközelebb az étteremhez és a merülések indulási helyszínéhez exklúzív felszereltséggel, még tágasabb belsõ térrel.
   
Az étterembõl, gyönyörû látvány tárul elénk a Vörös tengerre. A korán ébredõk elé páratlan látványként élvezhetõ a napfelkelte. Belül klimatizált kívül a terasz részen az északi szél hûsít. Az ellátás változatos, reggel, délben és este svédasztalos, uzsonnára frissen készített piskótával kedveskednek. Az ár tartalmazza az ásványvíz, üdítõ ital (cola, fanta, sprite), tea, kávé korlátlan fogyasztása is.
   
Túra részvételi díja szállástól függõen repjegy nélkül:
 
2024-ben érvényes árak, repjegy nélkül Minden egyéb idõszak Január-február Minden egyéb idõszak Január-február
Szállás fajták Búvár Búvár Kisérõ Kisérõ
Royal sátor (5x5) - Royal Tent 910€ 830€ 705€ 625€
Kõház - Hut 910€ 830€ 705€ 625€
Delux Chalet Apartman 1090€ 990€ 895€ 790€
Premium Delux Chalet 1170€ 1060€ 970€ 860€
Superior Delux Chalet 1250€ 1125€ 1045€ 930€

A repülõjegy ára: Hamarosan!
Gyermekeknek
 • 0-5 ingyenes
 • 6-14: 50 % a szállás árából, amennyiben a szülõkkel alszanak egy szobában harmadikként

 
Fontos tudnivaló a merülésekkel kapcsolatban! Egyéni vendégként, akik nem velünk utaznak, azok számára akik nem rendelkeznek megfelelõ búvár végzettséggel és merülésük merülésvezetést igényel a búvárbázis 22€+adó-t számol fel merülésenként. Nálunk a túra részvételi díja tartalmazza a merülésvezetési díjat is!
A túra és a repjegy árai tartalmazzák:
 • Repülõjegy Budapest - Marsa Alam - Budapest
 • Illetékeket és az egyéb repülõjeggyel kapcsolatos költségeket
 • Elhelyezést a választott szálláson
 • Napi 4 étkezés (reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora),üdítõ,ásványvíz,kávé,tea
 • Korlátlan merülés 5 napon keresztül, sûrített levegõvel a bázis házizátonyán (Kisérõ esetén a megfelelõ oszolop árai érvényesek, amely nem tartalmazza a merülések díját)
 • A merülések vezetését
A feltüntetett árak nem tartalmazzák:
 • Transzfer reptér-szállás-reptér
  • Hurghada 80€/fõ
  • Marsa Alam 50€/fõ
 • Vízum 25$ (a reptéren váltjuk ki)
 • NITROX 2€/merülés
 • Egyéb hajósmerülések díját (I. zóna 15€, II. zóna 20€, III. zóna 30€ / merülés)
 • A bázis fizetõs szolgáltatásai (alkohol, jégkrém, ajándéktárgyak)
 • Amennyiben egyedül van valaki a szálláson az egy ágyas felár 15-42€€/éj (szállástól függõen)
 • Decokamra támogatási és környezetvédelmi díj 12€/fõ (helyszínen fizetendõ búvároknak)
 • A felszerelésbérlést (6990/fõ/nap teljes felszerelés bérlése esetén)
 • Búvárbiztosítás díját (855 Ft/nap), amely náluk megköthetõ
 • Köthetõ éves biztosítás is amely azok számára javasolt akik 3-4 napnál többet merülnek az év során. Ennek a díja 49€ / fõ / év !
Jelentkezési határidõk:
(A határidõk tájékoztató jelleggel vannak megadva, a repülõjegy foglaltság nagy mértégben befolyásolja, így a helyek hamarabb is elfogyhatnak)

Júniusi túrára: 2024. 03. 01.

A helyét mindenki a mindenkori repjegy ár + a részvételi díj 50%-nak befizetésével biztosíthatja!!!
 • A túra minimum 8 fõ búvár esetén valósulhat meg.
 • A feltüntetett forint árak az árfolyam változás esetén változhatnak!
 • A repülõjegy ára változhat!
 • Bõvebb információt az alábbi elérhetõségen lehet kérni.
 • Az utat a Red Sea Boats utazási irodával valósítjuk meg.

Várunk téged is szeretettel!

DIVING ISLAND BÚVÁRKÖZPONT
Telefon:  +36309774076 - E-mail: info@divingisland.hu
 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!