<< Nyitóoldal


Szaud-Arábia - JEDDAH
Egész évben trópusi éghajlat - Érintetlen merülőhelyek - Ősi városok

  
 
 Utazz velünk Szaud-Arábiába, Jeddah városába, amely az ország nyugati részének legnagyobb és egyben legnyitottabb metropolisza, a Vörös-tenger keleti partján.
Indulási időpontok:
 
2024. november 16 -23. (8 nap)
 
Utazásunkat Budapestről kezdjük és kb. 6 órás repülőút után érkezünk meg Jeddah-ba. Innen taxikkal megyünk a szállásunkra, amely Jeddah belvárosában lesz. Jelenleg  õszi, téli és tavaszi időszakokban jövönk ide, hiszen az időjárás ilyenkor a legkellemesebb, a nappali hőmérséklet 30°C a vízhőmérésklet ősszel általában 28-30°C, tavasszal 27-29°C.
  
Szaud Arábia 2019-ben nyitotta meg a kapuit a turisták elõtt. Akkoriban az ide érkezõ külföldi látogatók többsége legnagyobbrészt vallási zarándokok voltak. Jeddah vagy magyarul Dzsidda fontos kereskedelmi központ, ezáltal egy folyton pezsgõ, élettel teli város, különbözõ nemzetiségek és kultúrák találkozásának izgalmas csomópontja Délnyugat Ázsia leggazdagabb városa. Egyben az iszlám világ vallási központjához, Mekkához és Medinához vezető kapu. Folyamatosan fejlõdõ infrastruktúra, szórakozási és kultúrális lehetõségek széles tárháza jellemzi. A helyiek kedvesek, segítõkészek és elfogadóak, legtöbben jól kommunikálnak angolul.
 
Jeddah partja mentén számtalan érdekes merülõ helyre eljuthatunk a színes korall zátonyok mellett felfedezhetünk hajóroncsokat, és merülhetünk víz alatti üregekben is. Van lehetõség part menti merülésre is, amelyet talán az elsõ merülések egyikének javaslok, mert ott lehet a legnyugodtabban beállítani minden szükséges felszerelésünket. A parti merülések a bázishoz közeli resort strandjáról történnek, az itt kiépített móló kényelmes körülményeket biztosít a búvárok számára a felszerelés összeszereléséhez és a biztonságos vízbe jutáshoz. A hajós merülésekre a helyi kikötõbõl kerül sor. Létszámtól függõen privát hajóval utazhatunk az elõre egyeztetett merülõhelyekre, napi két palack áll a rendelkezésünkre, valamint ebédet és üdítõt is kapunk a hajón.
 
A szállásunk a város központjában található, ami azért is optimális, mert taxival minden elérhető távolságba kerül. A szálloda néhány éve épült, modern kialakítású, medence és konditerem használatára is van lehetőség. A szobákhoz svédasztalos reggeli tartozik, a nap további étkezéseit magunknak oldjuk meg. Gyalogosan gyorsan eljuthatunk a helyi supermarketbe, ahol válogathatunk nemzetközi és helyi finomságokból kiegészítésnek, este pedig ízlésünknek megfelelõ környékbeli éttermekben vacsorázhatunk
  
Túra ára búvároknak :
2024. november 16 - 23: 1270 €-tól


Kisérők számára :

2024 november 16 - 23: 610 €-tól

Repülőjegy:
Wizz air:
kb. 50 000 Ft-tól (poggyász nélkül),
kb. 80 000 Ft-tól (20 kg poggyásszal)
Egyéb járat:
299 000 Ft-tól (30kg poggyásszal)


Az árak tartalmazzák:
 • 8 nap szállás klímás apartmanban reggelivel
 • Elhelyezést 2 ágyas szobákban  
 • 8 merüléses csomag (2 parti, 6 hajós)
 • A merülésekhez szükséges palackok és ólmok használatát
 • Merülésvezetést
A feltüntetett árak nem tartalmazzák az alábbiakat:
 • A repülőre feladható poggyász költségét
 • Transzfer (jellemzően taxi, über)
 • Vízum 535 SAR (Kb. 53 500 Ft), amely 1 éven át korlátlan belépésre használható
 • Egyágyas szoba esetén a szállás felárat
 • Reggelin kívüli étkezést
 • A felszerelés bérlést (6990 Ft/fő/nap teljes felszerelés bérlése esetén)
 • Búvárbiztosítás 1650 Ft/nap-tól
Jelentkezési határidők:
Novemberi túrára: 2024. május 30.

Jelentkezési feltételek:
A helyét, mindenki az aktuális repjegy megvásárlásával és búvároknak 800€, kisérőknek 450€ előleg befizetésével biztosíthatja.
 • Az út minimum 8 fő búvár jelentkezésével valósul meg! 
 • Bõvebb információt az alábbi elérhetőségen lehet kérni.
Aktuális beutazással kapcsolatos információk:
KONZULI SZOLGÁLAT


Szeretettel várunk!

DIVING Island Búvárközpont
Telefon: +36309774076
e-mail: info@divingisland.hu
 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!