<< Nyitóoldal

Merülések Dorogon a Palatinusz tóban!

Elõre kiírt és egyeztetett időpontokban, jellemzõen hétvégenként, merüléseket szervezünk vizsgázóknak, gyakorolni, vagy csak egyszerûnek merülni vágyó búvároknak!

Aktuális időpont:

 • 2024. június 02. vasárnap 9:00-tól

A kiírt időpontok tájékoztató jellegűek, előzetes jelentkezés szükséges és minimum 3 fő búvár esetén érvényesek! Bővebb információ az elérhetőségeinken kérhető. Jelentkezni kizárólag e-mailen lehetséges.

e-mail: info@divingisland.hu
telefon: +36309774076
Merülj velünk!

 

A tó története:

A Palatinusz-tó, vagy ahogy többnyire hívják Dorogi-tó, a Dorogi-medence legnagyobb tava. Mesterséges bányató, amely az ötvenes években jött létre, homokkitermelés hatására. Az itt kitermelt homokot a közeli bányákban hasznosították, tömedékként.

Merülések:

Búvár tekintetben, talán a legkedveltebb Budapest vonzáskörzetében, hiszen alig 37 km távolságra, a 11 út mentén található. Az átlag látótávolság 2-3 méter, de idõjárás és a búvárok mennyiségétõl függõen akár több is lehet. Vízhõmérséklet az átlag magyarországi tavak hõmérsékletéhez hasonló. Nyári idõszakban 22-24 °C, 10 méter alatt viszont picit hidegebb. Az átlag vízmélység 5-8 méter, amely kiválló gyakorlási lehetõség minden szintû búvár számára.

A tó, rengeteg érdekességet tartogat az idelátogató búvárok számára. Szinte garantálhatóan találkozunk süllõvel, pontyal, amúrral, harcsával, kárásszal, naphalakkal esetleg csukával. 6 gyakorló trepni van lent a tóban elhelyezve és a térképen láthatóan sorszámozott bójával jelölve a víz felszínén.
 

A víz alatti látnivalók között található, pl. egy elsûlyesztett stég, melyet szinte mindig, halrajok, folyami rákok népesítenek be. A tájékozódás megkönnyítése érdekében egy kötélpálya rendszert alakítottak ki a tóban, ami nagy mértékben megkönnyíti a nézelõdést. A tó leglátványosabb része a víz alatti búvármúzeum, amelyet érdemes fotózni, végig böngészni és elolvasni az ott leírtakat. Több féle légzõautomata, régi búvárgallér, egy régi UGK típusú szárazruha régi búvárlámpák, fényképezõgép és videó tokok láthatóak és örökíthetõek meg....

Szintén a látványosságok közé sorolható a víz alatti "internet kávézó", amelynél idõnként sorba is kell állni. Nem véletlenül, hiszen, 3 monitor, billentyûzet, komoly nagy teljesítményû hardver meg szoftver, és persze nyomtató található, amelybe idõnként kis kárászok cserélnek patront! Azok számára akik nem rendelkeznek saját víz alatti fényképezõgéppel esetleg iPhone vagy Galaxy S3-S4-el amelyeket egy Watershot tokba helyezve vihetnek magukkal, oda készítettek egy fényképezõgépet is, csak ne felejtsünk pendrive-ot magunkkal vinni... :)

Árak

Napi díj tanfolyamot végzõ búvároknak: 6000 Ft/fõ/nap
Napi díj búvároknak: 9000 Ft/fõ/nap

Kísérõ (azaz nem búvár) számára: 1000 Ft/fõ/nap

Az ár a következõket tartalmazza:

 • tavi belépõ díjat
 • gépjármûvel történõ behajtást és parkolást
 • férfi-nõi WC a strand területén
 • 1db 12l-es levegõvel töltött palackot, súlyokat
 • Merülésvezetést
 • Tanfolyamot végzõk számára a felszerelés használatot*

Egyéb költségek:

 • tanfolyamon kívüli gyakorló merülés oktatóval: 6000 Ft/fõ
 • búvárfelszerelés bérlése (6990 Ft/nap)
 • további töltött palack (4500 Ft/12 palack)
 • egyéb kiegészítõ búvárfelszerelés
 • utiköltség

A kiírt idõpontok tájékoztató jellegûek, elõzetes jelentkezés szükséges és minimum 3 fõ búvár esetén érvényesek! Bõvebb információért illetve jelentkezni az alábbi elérhetõségeken lehet, vagy ki kell tölteni az érdekelne részt alul.

Telefon: +36309774076

e-mail: info@divingisland.hu

*A feltételekrõl a jelentkezés során érdeklõdj!

 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!