<< Nyitóoldal

Merülések Dorogon a Palatinusz tóban!

Előre kiírt és egyeztetett időpontokban, jellemzően hétvégenként, merüléseket szervezünk vizsgázóknak, gyakorolni, vagy csak egyszerűnek merülni vágyó búvároknak!

Aktuális időpont:

 • 2023. augusztus 27. vasárnap 9:00-tól

A kiírt időpontok tájékoztató jellegűek, előzetes jelentkezés szükséges és minimum 3 fő búvár esetén érvényesek! Bővebb információért, illetve jelentkezni az elérhetőségeken lehet, vagy ki kell tölteni az érdekelne részt alul.

e-mail: info@divingisland.hu
telefon: +36309774076
Merülj velünk!

 

A tó története:

A Palatinusz-tó, vagy ahogy többnyire hívják Dorogi-tó, a Dorogi-medence legnagyobb tava. Mesterséges bányató, amely az ötvenes években jött létre, homokkitermelés hatására. Az itt kitermelt homokot a közeli bányákban hasznosították, tömedékként.

Merülések:

Búvár tekintetben, talán a legkedveltebb Budapest vonzáskörzetében, hiszen alig 37 km távolságra, a 11 út mentén található. Az átlag látótávolság 2-3 méter, de időjárás és a búvárok mennyiségétől függően akár több is lehet. Vízhőmérséklet az átlag magyarországi tavak hőmérsékletéhez hasonló. Nyári időszakban 22-24 °C, 10 méter alatt viszont picit hidegebb. Az átlag vízmélység 5-8 méter, amely kiválló gyakorlási lehetőség minden szintű búvár számára.

A tó, rengeteg érdekességet tartogat az idelátogató búvárok számára. Szinte garantálhatóan találkozunk süllővel, pontyal, amúrral, harcsával, kárásszal, naphalakkal esetleg csukával. 6 gyakorló trepni van lent a tóban elhelyezve és a térképen láthatóan sorszámozott bójával jelölve a víz felszínén.
 

A víz alatti látnivalók között található, pl. egy elsűlyesztett stég, melyet szinte mindig, halrajok, folyami rákok népesítenek be. A tájékozódás megkönnyítése érdekében egy kötélpálya rendszert alakítottak ki a tóban, ami nagy mértékben megkönnyíti a nézelődést. A tó leglátványosabb része a víz alatti búvármúzeum, amelyet érdemes fotózni, végig böngészni és elolvasni az ott leírtakat. Több féle légzőautomata, régi búvárgallér, egy régi UGK típusú szárazruha régi búvárlámpák, fényképezőgép és videó tokok láthatóak és örökíthetőek meg....

Szintén a látványosságok közé sorolható a víz alatti "internet kávézó", amelynél időnként sorba is kell állni. Nem véletlenül, hiszen, 3 monitor, billentyűzet, komoly nagy teljesítményű hardver meg szoftver, és persze nyomtató található, amelybe időnként kis kárászok cserélnek patront! Azok számára akik nem rendelkeznek saját víz alatti fényképezőgéppel esetleg iPhone vagy Galaxy S3-S4-el amelyeket egy Watershot tokba helyezve vihetnek magukkal, oda készítettek egy fényképezőgépet is, csak ne felejtsünk pendrive-ot magunkkal vinni... :)

Árak

Napi díj tanfolyamot végző búvároknak: 6000 Ft/fő/nap
Napi díj búvároknak: 9000 Ft/fő/nap

Kísérő (azaz nem búvár) számára: 1000 Ft/fő/nap

Az ár a következőket tartalmazza:

 • tavi belépő díjat
 • gépjárművel történő behajtást és parkolást
 • férfi-női WC a strand területén
 • 1db 12l-es levegővel töltött palackot, súlyokat
 • Merülésvezetést
 • Tanfolyamot végzők számára a felszerelés használatot*

Egyéb költségek:

 • tanfolyamon kívüli gyakorló merülés oktatóval: 6000 Ft/fő
 • búvárfelszerelés bérlése (6990 Ft/nap)
 • további töltött palack (4500 Ft/12 palack)
 • egyéb kiegészítő búvárfelszerelés
 • utiköltség

A kiírt időpontok tájékoztató jellegűek, előzetes jelentkezés szükséges és minimum 3 fő búvár esetén érvényesek! Bővebb információért illetve jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet, vagy ki kell tölteni az érdekelne részt alul.

Telefon: +36309774076

e-mail: info@divingisland.hu

*A feltételekről a jelentkezés során érdeklődj!

 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!