<< Nyitóoldal

8 nap Ciprus, Larnaca

2024. októberében egy újabb közkedvelt helyre látogatunk el, a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigetére Aphrodite szülőhelyére Ciprusra.

Gyere és tarts velünk ide is!

A tervezett indulás:
2024. október 09. -  16. 
Elhelyezkedés:
A Földközi-tenger keleti részén, Törökországtól délre helyeszkedik el. Az Európai Unió egyetlen olyan tagja, amely földrajzilag Ázsiához tartozik, de kultúrális és politikai szempontból Európa része. Magyarországtól légvonalban 1700 km-re dél keleti irányban található.

Látványos tengerpartok és a gazdag történelmi múlt keveredik össze. A zöldellő mediterrán fenyvesek és a kopár sziklás domborulatok váltják egymást, amely lenyűgöző látványt biztosít számunkra az év jelentős részében.
Klíma:
Az éghajlat jellemzően mediterrán, meleg és száraz. A tenger hőmérséklete áprilris környékén 18-20°C, októberben 27-28 °C körül szokott lenni.

Utazás:
Budapesti indulással közvetlenül Ciprusra, azon belül Larnaca városába érkezünk. A szállásunk a reptértõl kb. 30 percre Larnaka külvárosában található a búvárbázis környékén.
Szállás:
Egy teljesen felszerelt apartman hotel lát vendégül bennünket erre a néhány napra, jellemzően 2-3 ágyas nappalival rendelkező szobákban. Az árak ellátás nélkül értendőek, de van lehetőség reggeli esetleg félpanzó igénylésére is, de a közleben található számos szuprtmarket és étterem szerintem jobban hangzik.
A környezet kellemes hangulatot áraszt, ahol a pihenés élménye garantált mindenki számára. A gyönyörű kerttel és saját medencével is ellátott hoteltől úgy 100 méterre található a tengerpart. Akinek kedve támad bemenni Larnaca központjába, legkönnyebben a hotel előtt is megálló busszal célszerű megtenni, egyéb esetben taxival, vagy bérelt autóval lehetséges. Ez útóbbi esetén felhívom a figyelmet a bal oldali közlekedésre, amely a kevésbé gyakorlott vezetőknek adhat egy kis fejtörést.
Az árakat tekintve egy éttermi vacsora 8-20€, útmenti szendvics 4€ körüli, sör bárokban 1,5-3€, ugyan ez szupermarketban 1€ körül, helyi busz 1€, távolsági busz (pl.Larnaca-Nicosia oda vissza) 7 € körüli, autó bérlés 15-45€/nap

Merülések:
A mediterrán térségre jellemző élővilág mellett több hajóroncsot is tervezünk megnézni, bár a legnagyobbat a ZENOBIA hajóroncsát akár egy héten át merülhetnénk, akkor sem tudnánk bejárni. Ennél persze vannak korlátok, mert bár a roncs teteje 18 méteren kezdődik a maximális mélysége 40 méter körül van, ami már csak a megfelő végzettség birtokában merülhető. Ezeken kívül helyi zátonyoknál találkozhatunk teknőssel, illetve merülhetünk bujkálós üregeknél, ahol a mélység is kisebb. Terv szerint 4 napot azaz 8 merülést hajtanánk végre, melyet előre egyeztetünk.
 
 
Repülő jegy:
Wizzair:
kb. 122 000 Ft-tól (feladott poggyász nélkül)
kb. 180 000 Ft-tól (20kg-os feladott pogyásszal)

A túra részvételi díja búvároknak:
830 €/fő-től (az ár a foglaltság növekedésével emelkedhet)


A túra részvételi díja kisérők számára
310 €/fő-től (az ár a foglaltság növekedésével emelkedhet)

 
A feltüntetett árak a foglaltság függvényében változhatnak.
Bõvebb információ az elérhetőségeinken kérhető.
A túra minimum 8 fő búvár részvételével valósul meg.
A feltüntetett árak tartalmazzák:
 • Szállás 7 éjszakára 2 ágyas szobákban
 • Repülõjegy és illetékek
 • Transzfer repülőtér-szálloda-repülőtér
 • 8 merülés
 • Palack, ólom
A feltüntetett árak nem tartalmazzák:
 • Biztosítást (vagy-vagy)
  • Búvár és utasbiztosítás: 650 Ft/nap-tól
  • Éves búvárbiztosítás: 60 €-tól
 • A búvárfelszerelés bérlése: 6990 Ft/nap/fő
 • Ellátás (opcionális)
  • Reggeli: +70€/fő
 • Kisérők számára a transzfer 30€/fő
Jelentkezési határidő: 2024. május 15.

A helyét mindenki, a repjegy megvásárlásával és 200€/fő előleg befizetésével, tudja biztosítani. A hely, korlátozott számban áll rendelkezésre és az indulás időpontjának közeledtével az árak emelkedhetnek!

 
DIVING Island Búvárközpont
+36309774076
info@divingisland.hu
 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!